Vanaf 69,00 gratis verzending* in NL!
Ruime voorraad met snelle levering
Groot assortiment bloembollen & zaden
deWit & Felco tuingereedschap dealer

Lilium Martagon Hybrides

In de tuin bloeit de Martagon hybride lelie in juni en juli en bereikt hij een bloeihoogte van ± 80 tot 100 cm. De Martagon lelie is winterhard, zeer geschikt voor verwildering en hij bloeit ieder jaar rijker. De Martagon lelie stelt geen hoge eisen aan de groeilocatie omdat ze zich goed kunnen aanpassen. Echter voor een optimale groei geven ze de voorkeur aan een goed waterdoorlatende plek waar ze zijn beschermt tegen overmatige hitte, wind, droogte en kou. Een beetje direct zonlicht op sommige momenten van de dag en lichte schaduw gedurende de rest van de dag zorgt voor de beste bloeiresultaten.

De plantdiepte van een Martagon bol is 10 cm plus de hoogte van de bol waarbij de wortels bij de basis van de bol in verschillende richtingen naar beneden moeten wijzen en het is belangrijk dat de grond goed vochtig is en stevig wordt aangedrukt als het plantgat is gevuld.

Martagon lelies moeten in de tuin tijdens de groei tot laat in de herfst, goed worden bewaterd, om in het volgende voorjaar een goede bloemproductie te garanderen. Ook is het belangrijk dat elke herfst alle lelieplantenresten uit de tuin worden verwijderd. De beste tijd om Martagon lelies te bemesten is direct na het bloeiseizoen zodat de bladeren en de stam de gelegenheid krijgen om op natuurlijke manier af te sterven voordat de winter begint. Het is het beste om organische mest een beetje uit de buurt van de bollen en de stamgroei in de grond te werken en daarna met zand of grond te bedekken, dit voorkomt dat door regendruppels sporen van schimmels op de leliebladeren spatten.